Conditii de returnare
Daca produsul comandat nu este conform asteptarilor clientului (oricare ar fi motivul invocat de acesta), Originals Funky ofera posibilitatea clientilor de a-l returna.
Existe trei alternative in acest sens:

  • schimbarea produsului cu un altul similar sau diferit;
  • recuperarea contravalorii acestuia.
  • pastrarea contravalorii acestuia in contul de utilizator pentru a-i putea folosi la o viitoare comanda.

Important: Produsul trebuie returnat in starea in care a fost primit de catre client, cu toate accesoriile originale pentru a putea beneficia de drepturile de returnare a acestuia.

Modalitati de returnare
Optiunea privind modalitatea de returnare a coletului apartine in totalitate clientului, acesta fiind cel care va suporta in mod direct pretul transportului, in functie de preturile practicate de operatorul ales.
Clientul poate apela la serviciile de curierat Originals Funky pentru a trimite coletul prin curier contra unui cost de 9,99 lei.
In cazul in care clientul doreste un produs la schimb, atunci trebuie sa achite transportul prin curier a acestuia in valoare de 14,99 lei.
Important: Originals Funky nu accepta primirea coletelor trimise cu ramburs.

Originals Funky ofera posibilitatea clientilor sai de a beneficia de o perioada de returnare de 30 zile.
In perioada de returnare, conditiile de returnare sunt aceleasi ca si in cazul perioadei legale de returnare.

Adresa la care pot fi expediate coletele:
Destinatar: SC BEST AUTO KLASS SRL
Adresa: strada I C Brătianu, nr. 88, Pitesti Arges
In cazul trimiterii coletului prin Posta Romana, timpul de livrare este de 2-5 zile lucratoare, iar coletul va ajunge direct la oficiul postal arondat.

Delegatul Originals Funky va prelua coletele in fiecare zi de vineri, daca aceasta nu se suprapune cu o sarbatoare legala.
Dupa verificarea integritatii produsului returnat, clientul care a trimis coletul va fi contactat de un consultant de vanzari Originals Funky pentru a stabili toate detaliile legate de acest proces (schimbarea produsului sau returnarea contravalorii acestuia s.a.).

Returnarea contravalorii produsului:
Returnarea contravalorii produsului se va face de catre Originals Funky, conform O.U.G. 34/2014, art. 13, alin. 1, 2 şi 3, prin una dintre urmatoarele optiuni:
Mandat postal: prin Posta Romana, la adresa clientului (in 3-4 zile lucratoare sau direct la posta prin instiintare in cutia postala prin card)
Virament bancar: din contul Originals Funky in contul clientului (banii ajung in aproximativ 24 ore de la procesarea platii)
Returnare pe cardul prin care a fost efectuata plata (doar pentru comenzile platite cu cardul)
Orice alta metoda de plata folosita de catre client la tranzactia intiala

Temeiul legal (conform legislatiei nationale in vigoare)

Clientul are dreptul de a se retrage unilateral contractul la distanta, conform O.U.G. 34/2014, art. 9 (1), in termen de 14 zile calendaristice, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv.
Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor.
Termenul de 14 zile calendaristice, prevazut pentru exercitarea acestui drept, incepe sa curga de la data primirii lor de catre consumator, conform O.U.G. 34/2014, art. 9 (2).

In cazul in care returnarea se face in termenul legal de 14 zile calendaristice si este aleasa returnarea valorii comenzii, Originals Funky va restitui si valoarea returnarii extinse (in cazul in care clientul a optat in prealabil pentru aceasta).
In cazul in care produsul este returnat dupa cele 14 zile calendaristice legale, valoarea returnarii extinse va fi retinuta.
La exercitarea dreptului de retragere unilaterala a contractului de catre consumator, comerciantul are obligatia sa ramburseze sumele platite de consumator fara a-i solicita acestuia cheltuielile aferente rambursarii sumelor.

Rambursarea sumelor se va face in cel mult 14 de zile calendaristice de la data denuntarii contractului de catre consumator.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat ( cu toate accesoriile, etichetele intacte si documentele care l-au insotit).
Cheltuielile de returnare vor fi suportate de catre client, iar rambursarea contravalorii produsului se va face de catre firma Originals Funky in cel mult 14 de zile calendaristice de la primirea returului.
Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca nou, Originals Funky isi rezerva dreptul de solicita o taxa pentru readucerea acestuia la stadiul initial (daca este posibil) sau, dupa caz, pentru a acoperi eventualele pierderi cauzate de deteriorarea produsului (calcularea sumei aferente acestei taxe se va face in raport cu pretul mediu al pietei practicat pentru comercializarea aceluiasi produs uzat).
La solicitarea clientului, acelasi produs poate fi reexpediat, pe cheltuiala acestuia.
Aceasta clauza se aplica, conf. O.U.G. 34/2014, in cazul achizitionarii de produse de pe acest site, folosind tehnicile de comunicare la distanta si aplicandu-se definitiile cuprinse in O.U.G. 34/2014 art. 2.
Important: In toate cazurile de mai sus produsele trebuie returnate in starea in care au fost primite.

Motive pentru care Originals Funky refuza returul produselor:
Deteriorarea sau murdarirea produsului din cauza neambalarii corespunzatoare si deteriorarii prealabile a ambalajului original.
Utilizarea produselor si trimiterea acestora cu semne de uzura sau mirosuri improprii.
Recomandarile Originals Funky privind returnarea produselor:

Originals Funky isi cere scuze pentru eventualele inconveniente legate de produsul achizitionat si recomanda clientilor care decid sa il returneze luarea in considerare a urmatoarelor aspecte:

Toate produsele returnate sunt analizate individual, in detaliu, de catre specialistii Originals Funky, iar procesul de verificare se realizeaza in fata camerelor de supraveghere.
Originals Funky recomanda returnarea produsului in ambalajul original (cutie sau punga), cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit, fara a interveni in niciun fel asupra acestuia, si ambalarea corespunzatoare a coletului (in hartie sau nylon), inainte de a fi predat curierului.
Originals Funky recomanda nereturnarea produselor deja folosite sau deterioritate pentru a se evita refuzul returului si plata taxelor de curier dus-intors de catre client.